Whiskyresa våren 2020!

Ja, nu var det ett tag sedan sist men till våren ska vi bege oss tillbaka till Skottland. Vi har siktat in oss på den långhelg då Speyside Whiskyfestival äger rum (29/4 – 4/5). Tanken är att vi åker tisdag kväll eller onsdag (beroende på flyg) och hem måndag kväll eller tisdag av samma skäl dvs flygtiderna. Det som är bra är att fredagen är en sk röd dag så den är man ledig ändå.

Tanken är att vi ska bo på Speyside hotell i Grantown on Spey, mitt i hjärtat av Speyside. Vi har en bus med chaufför som tar oss runt och guide när så behövs. Ni kan se på bilderna hur hotellrummen ser ut. Programmet för festivalen släpps i vår så exakt vad som kommer att besökas får vi återkomma med men jag kan lova att det kommer att bli en oförglömlig resa. Vi flyger till Edinburgh och därifrån blir vi antingen upphämtade där eller så tar vi tåget till Aviemore (ca 3 mil från slutdestinationen) och blir upphämtade där. Tanken är att en av dagarna göra en naturutflykt i bergen för de som så vill med en lokal bergs guide. Vill man inte detta stannar man kvar och botaniserar bland pubarna i Grantown on Spey.

Allt är ju inte klart än men så som det ser ut just nu är kostnaderna följande:

  • Flygresa inkl bagage t o r 1500-2000 skr
  • Boende inkl frukost 47,5 pund per person och natt (ca 560 skr med dagens kurs)
  • Ev tågresa ca 750 skr t o r Edinburgh airport – Aviemore
  • Övriga kostnader som tillkommer är ju mat förutom frukost (beror ju på vad man äter), kostnad för guiden, kostnad för buss med cahaufför samt whiskybesöken. De kan vi inte boka förrän i vår och då är det ju lite upp till oss vad vi vill besöka.

I nuläget är vi 8 personer men det finns några platser kvar. Är man inte medlem kan man ju enkelt bli det om ni känner någon som skulle vilja vara med på detta. Vi har inte satt någon deadline i nuläget men det är först till kvarn som gäller så vänta inte för länge med att anmäla er.

Mvh Björn

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.