Lite gott & blandat

Ja, då har vi klarat av vår öppna provning och det var som vanligt en väldigt trevlig tillställning med god mat, några nya bekantskaper och en hel del bra whisky. Vi fick också tre nya medlemmar under kvällen – varmt välkomna till AWK Whisky Stefan, Eiie och William. Som vanligt hade vi omröstning om bästa whisky i de två flighterna och resultatet blev följande:

Flight 1 – Clynelish 12 years special release, 58,5%

Flight 2 – Ardbeg Uigedail, 54,2%

När det gällde om man föredrog den icke-röka flight 1 eller den rökiga flight 2 så var det väldigt jämnt – 14-13 i förmån för den icke-rökiga.

En fråga som lyftes under kvällen var om vi skulle göra något extra inför vårt 15-årsjubileum i vår (ta fram en ny piké, en pin eller något annat). Jag tar tacksamt emot förslag här på mailen. Vi pratade också om att få till ett studiebesök i klubbens regi på Hops´n Leon i Mariestad under våren. Många önskade också en provning med svensk whisky så det kommer att bli den första provningen i höst. Ja, det var nog allt för stunden. Ha det riktigt bra tills vi ses igen

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Whiskyn på provningen

Då var det i stort sett klart med whiskyn till den öppna provningen. Förutom de sorter ni ser på bilderna så tillkommer en Ardbeg Uigedahl + 2 överraskningar

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Whiskyn på provningen

Whiskyprovning med mat den 28 januari 2023

Gillar du whisky eller är nyfiken på att prova tillsammans med andra samt att avnjuta god mat – då är du varmt välkommen till Brunsbo gästgifveri & biskopsgård lördagen den 28 januari kl 18.00.

Vi kommer att prova whisky i två flighter med mat emellan. Det är inte 100% klart med whiskyn ännu men det kommer att bli minst 5 sorter i varje flight. Jag kan lova att ingen som gillar whisky kommer att bli besviken. En av flighterna kommer att innehålla icke-rökig whisky och den andra lite rökigare.

Maten som serveras mellan flighterna i restaurangen är följande:

  • Vilsvinsburgare smaksatt med 10 y Ardbeg malt whisky, nyttigt hamburgerberöd, romansallad, tomat, ärtskott, rödlök, champinjoner, rädisor och sötpotatisfries
  • Brunsbos bourbon brownies serverad med chokladsås
  • Dryck till maten köper man själv vad man vill ha.

Pris: 850 skr för medlemmar/ 950 skr för icke-medlemmar

Vill man ta med sig sin partner/chaufför som inte vill prova whisky så betalar de endast för maten – 300 skr. Det finns ju annat att dricka i restaurangens bar.

Anmälan på sms eller mail till:

070-2087773

Bjorn.almersved@hotmail.com

  • Ange namn på samtliga deltagare i anmälan. Betala in så snart ni fått bekräftelse med betalningsinstruktioner på att er anmälan är mottagen.

Varmt välkomna!

Björn Almersved

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Whiskyprovning med mat den 28 januari 2023

Adventskalendern nr 4

Whiskyn för fjärde advent är som vanligt något alldeles extra. Detta är en limited edition vatted malt bestående av Clynelish, Dailuaine, MacDuff, Teaninich och Invergordon. Den yngsta whiskyn i den blend är från 1973 och whiskyn har därmed en angiven ålder av 48 år. Jag vet att en del av whiskyn i denna flaska är betydligt äldre än så. Denna blend har legat på refill sherry butt och har en alkoholhalt av 40,3%.

God Jul & Gott nytt år önskar AWK Whisky

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Adventskalendern nr 4

Adventskalender nr 3

”Du tronar på minnen från fornstora dar….” Ardbeg Alligator släpptes 2011 och är i mitt tycke den sista riktigt bra Ardbeg som släpptes. Jag har lyckats köpa loss en flaska till vår kalender. Extremt hårt ”kolade” bourbonfat har gett väldigt mkt karaktär till 51,2%. Mycket nöje!

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Adventskalender nr 3

Adventskalendern nr 2

Nordic Edition 2021’ – är släppt enbart för den Nordiska marknaden. Whiskyn har lagrats i 14 år på ett tidigare oanvänt sherrykryddat fat av Amerikansk ek, för att sedan buteljeras med en alkoholhalt på 66.3%. The Glenrothes 14 YO släpps i en begränsad upplaga av 570 flaskor varav 240 finns tillgängliga i Sverige.

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Adventskalendern nr 2

Adventskalendern nr 1 2022

Glen Moray 16 years  small batch 46,3%

Rhum agricole cask finish

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Adventskalendern nr 1 2022

Boka in lördagen den 28 Januari!

Då är det nämligen dags för AWK:s årliga öppna provning

Plats: Brunnsbo gästgiveri och biskopsgård

Mer detaljer kommer inom kort

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Boka in lördagen den 28 Januari!

Whiskyprovning fre 23/9

Jag hoppas att det ska bli lättare att välja rätt whisky än parti i valet. Fredagen de 23/9 är det dags för whiskyprovning i Midgårds lokal på Skaraborgsgatan (samma som vanligt). Det kommer att bli en vertikal av sex olika Benromach men så här i valtider tänkte jag ”skoja till det” lite och låta er få prova de sex olika sorterna ”blint”. Det enda ni vet är att samtliga kommer från Benromach. Whiskyprovningen startar som vanligt 18.30 men man är välkommen på en mingelöl eller whisky från 17.30.

Efter maten serveras paj med en öl till samt kaffe och kaka

Pris för whisky, mat och lokal landar på 400 skr

Anmälan görs till:

bjorn.almersved@hotmail.com eller 070-2087773

Jag vill också passa på att öppna anmälan för AWK:s whiskykalender. Man anmäler intresse och hur många kalendrar – när man fått bekräftat av mig så betalar man 500 skr per kalender. Som tidigare år köper man grisen i säcken men jag tror ingen varit missnöjd hittills. 

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Whiskyprovning fre 23/9

Whiskyprovning 20 Maj

Hej på er,
Hemma efter en fantastisk resa med klubben till Speysidefestivalen i Skottland. Nu är det dags att planera för nästa aktivitet i AWK – vår 14-årsprovning (klubben fyllde 14 år den 27 april).

Fredagen den 20 Maj hålls denna provning i Midgårds lokal på Skaraborgsgatan (där vi varit tidigare). Provningen startar 18.30 men man är välkommen från 17.30 om man vill ta en fredags öl eller två innan.

Det kommer att serveras en landgång med en öl till och därefter kaffe och tårta. Jag behöver veta om någon har några allergier eller specifika önskemål om det vi ska äta (gluten, laktos, nötter, skaldjur etc).

Under provningen så kommer de resenärer som var med i Speyside berätta lite om resan och visa bilder. Själva whiskyprovningen kommer att vara 6 st Speyside whiskys:

  • Starthisla 15 y 
  • Aberlour 15 y 
  • Benromach 12 y
  • GlenAllachie 16 y
  • Cragganmore 
  • Glenburgie 1994

Priset för lokal, mat, öl och whisky landar på 420 skr per person

Under kvällen kommer det också att auktioneras ut ett flertal småslattar whisky. Mer info om dessa slattar kommer så snart jag hunnit kolla över lagret men det kommer att bli fler än vanligt då Covid ställt till det för oss.

Då jag precis bytt telefon är jag osäker på om jag fått med allt från den gamla men enligt mina noteringar så har Åke Wallander, David Ahl och Victor Julin anmält sig

Varmt välkomna – Björn

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Whiskyprovning 20 Maj