Highland Park provning tis 10/12

Ja, då var alla detaljer klara för årets öppna provning med AWK Whisky. Tyvärr har vi blivit tvungna att byta bort den mysiga lokalen på Jula hotellet då de inte längre accepterar alkoholutskänkning om inte de själva köper in den (nya regler säger de). Vi kommer aldrig att klara av de kraven fullt ut då fatprover och privatköpta buteljeringar ingår i de flesta av våra provningar. den lokal vi nu ska vara i ligger på Skaraberg och heter Gullklövern. Den ligger mittemot Hemmansvägen 3, alldeles intill Rikets sal. Det finns en stor parkering precis utanför lokalen.

Att provningen hålls en tisdag kväll beror på att vi har fått möjligheten att ta hit Highland Parks mångåriga brand ambassadör, Martin Markvardsen som kommer att hålla i provningen och berätta en hel del historier om Orkney och Highland Park. Då de flesta ska upp och jobba dagen efter så blir det en ren whiskyprovning utan förtäring eller whiskybar denna gång så att vi kan avsluta i tid. Provningen börjar 18.00 och beräknas vara avslutad 20.30. Nedan ser ni var lokalen finns i Skara

De sorter vi kommer att prova under kvällen är:

  • Highland Park Twisted Tatoo 16 years
  • Highland Park Valfather NAS (nyhet)
  • Highland Park American Oak 15 years
  • Highland Park The Light 17 years
  • Highland Park The Dark 17 years
  • Highland Park Ice edition 17 years

Priset landar på 350 skr för medlemmar i AWK Whisky och 450 skr för icke-medlemmar. Självklart kan man bli medlem under kvällen och får då dra av den extra 100-lapp man betalat på medlemsavgiften. Man blir då medlem för resten av året samt hela 2020.

Anmälan sker till

bjorn.almersved@hotmail.com eller 070-2087773

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.