Ny whisky från SWF

Hej på er,

Efter att SWF gjort en resa runt jorden gällande sina buteljeringar tycker de att det är dags att göra något för första gången i förbundets historia, nämligen att buteljera en Svensk whisky. SWF:s exklusiva vårbuteljering 2017 blir en whisky från Box Destilleri i Bjärtrå.

Idén att tillverka whisky i Box gamla kraftverk föddes 2004 då Mats och hans bror Per de Vahl förstod att byggnaden hade ett fantastiskt läge för whiskyproduktion. Efter flera års förberedelser och finansieringsarbete kunde ett whiskydestilleri installeras och tas i drift i det gamla kraftverket. En stor del av destilleriutrustningen köptes in från Vin & Sprits nedlagda fabrik i Sundsvall. Klockan 18 minuter över tio, på förmiddagen den 10 december 2010 destillerades de första dropparna Box singelmaltwhisk

Det pågår en febril aktivitet på destilleriet för att sätta ihop en riktigt bra whisky till Svenska Whiskyförbundet. Eller för att citera Janne Groth ”all whiskynördfakta kommer så fort Herr Melander fått näsan ur faten”. Den infon vi har så här långt ser ni nedan. Vi kommer att kontinuerligt uppdatera er under dom sex kommande veckorna. Det som är klart är alkoholhalten, antalet och priset.

Whisky:    Box (mer info kommer)

Alkoholhalt:    Fatstyrka (ca 56,4 %),

ej kylfiltrerad och ej några färgtillsatser

Storlek:    50 cl   OBS!!!

Fat:     Blandning pågår, mer info kommer

Pris:    689 kr

Antal:    2000 flaskor. Kvotering vid behov.

Etikett och kartong:   Specialdesignad för SWF

Leverans är planerad till den 8 maj 2017.

Anmälan till mig senast den 10 april 2017 men gärna tidigare om ni kan. Ingen betalning direkt utan bara namn och det antal flaskor ni vill ha. Jag återkommer med betalning när jag fått våra beställda flaskor bekräftade. Vid kvotering är det följande principer som gäller:

1. tidpunkt för beställning

2 antal beställda flaskor

 

Med vänlig hälsning Björn

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.