AWK:s öppna provning på Jula hotellet den 22 oktober

Hej på er,

Då var det dags att anmäla sig till AWK:s årliga öppna provning. Precis som förra året hålls den i konsthallen på Jula hotellet. Ta med vänner, släktingar och arbetskamrater men vänta inte för länge med att anmäla er då antalet platser är begränsat till max 42.

Starttiden är 16.30 – då hålls den första flighten som är en landskamp på fyra whisky mellan Sverige och Danmark. Inbjuden att presentera denna flight är Per Caldenby som äger och driver Smögen whisky i Hunnebostrand. Runt 18.30 serveras det en tvårätters meny i restaurangen bestående av en varmrätt och en dessert. Dryck ingår inte så det får man själv beställa vad man vill ha. Vid 20.30 är det så dags för den andra flighten som är en landskamp på fyra whisky mellan Skottland och Irland. Självklart finns vår whiskybar med också om någon mot förmodan skulle vara sugen på ytterligare någon whisky. Eventuellt kommer ett litet lotteri att hållas med priser både för honom och henne.

Priset för detta landar på 750 skr för medlemmar i AWK Whisky och 850 skr för icke medlemmar. Vill man komma med och äta utan att delta i whiskyprovningen så kostar detta 300 skr. Man anmäler sig genom att maila, sms:a, ringa eller på annat sätt meddela undertecknad att man vill vara med. Betalningen sker till samma konto som vanligt och känner man inte till det så får man det vid förfrågan. Annars går det också bra att swisha men glöm inte att ange ert namn på betalningen. Jag måste också ha för- och efternamn på samtliga deltagare då det är alkohol som serveras i ett slutet sällskap.

Vad får man då för denna peng man betalar, förutom trevligt sällskap:

Varmrätt: Helstekt Jack Daniel´s glaserad ryggbiff med tomatconcassé och smörfrästa rotfrukter samt potatisgratäng.

Dessert: Gammeldags vaniljglass med varma hjortron toppad med likör

Landskamp Swe-Dan:

1. Braunstein Library Collection 14:1 lagrad på en mix av cognacsfat och oloroso sherry fat.

2. Braunstein Library Collection 14:2 lagrad på en mix av bourbonfat och olorosos sherry fat

3 Box 2:nd step batch 2

4. Smögen Whisky sherrylagrat fatprov

 

Landskamp Sko-Irl:

1. Girvan 28 years singel grain

2. Craigellachie 13 years

3. Jack Ryan 12 years, Irish single malt whiskey

4. Redbreast 21 years, Irish pot still whiskey

 

Med vänlig hälsning Björn Almersved

awkwhisky@gmail.com

070-2087773

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.