Då var det klart!

AWK Whiskys årliga öppna provning blir den 8:e december i konstahallen på Jula hotellet. Detta innebär att man kan ta med sig vem man vill för en trevlig kväll med god mat och dryck. Provningen börjar 18.00. Det blir provning i 2 flighter med mat emellan. Varje flight består av fyra sorter men nytt för i år är att den andra flighten består av exklusiv Rom istället för whisky. Whiskyn och Romen som kommer att serveras är:

 1.  Benromach 15 years 43% (ny buteljering)
 2.  Clynelish 23 years 1983-2007 43%
 3.  Eldvattens vatted sherry cask 16 years 45,4%
 4.  Glenfarclas 25 years 1989 46%
 5.  Weiron Caribean Rum 50%
 6.  Weiron Nicaragua 1999 58,5%
 7.  Weiron Caroni Trinidad 1999 55,3%
 8.  Weiron Caroni Trinidad 1997 58,3%

Maten som servera efter den första flighten är:

Helstekt biff med whiskysås och örtrostad potatis samt chokladtart med apelsin och rom marinerade körsbär. Dryck får var och en köpa det man själv vill dricka till maten.

Priset för hela kalaset är 650 skr för medlemmar i AWK whisky och 750 skr för icke-medlemmar. Om någon vill följa med och äta men inte prova några drycker så går det bra – maten kostar 300 skr per person. Självklart kan man bli medlem under kvällen och får då dra av de 100 skr extra man betalat för maten. Medlemskapet gäller då för året ut samt hela nästa år. Årsavgiften i AWK whisky är för närvarande 250 skr per år. Anmälan kan göras fr o m nu till mig på mail eller sms.

bjorn.almersved@hotmail.com              tel  070-2087773

 

Mvh Björn

Öppen provning 2018

Boka in lördagen den 8/12 på Jula Hotellet i Skara!

Då är det dags för vår årliga öppna provning. Som vanligt sitter vi i konsthallen och som vanligt är det två flighter med mat emellan. Det som är nytt är att vi går ner på 4 sorter i varje flight samt att den ena flighten blir exklusiv rom och den andra whisky. Jag återkommer med detaljer rörande tider, priser, rom, whisky och mat så snart det är klart men självklart går det bra att anmäla sig redan nu om man vet att man vill komma.

 

Mvh Björn

Whisky kalender

Ja, då har det blivit dags att anmäla sig till AWK:s whiskykalender 2018. Precis som förra året kostar det 500 skr och för det får man 4 st kodade minitayrflaskor a´3 cl. Det blir ju whisky av riktigt hög kvalitet – det kan jag utlova. Vi har bestämt att man bara får boka en omgång per medlem då flera intresserade blev utan förra året. Man anmäler intresse till mig så snart man kan (det finns 23 platser) men betalar inte innan man fått bekräftat att man får tilldelning. Anmälan kan man göra på sms till 070-2087773 eller maila till bjorn.almersved@hotmail.com

 

Mvh Björn

Ölprovning klart!

Ja, då intresset var tillräckligt stort har vi gått vidare och bokat en öl & brännerikväll på Qvänum Mat & Malt fredagen den 19 oktober 18.30. Provningen beräknas ta ca 1,5 timme och kostar 325 skr per person. Klubben går in och betalar 100 skr för var och en så er kostnad blir 225 skr. Betalning sker till samma konto som vanligt eller swisch till 070-2087773. Glöm inte ange ert namn på inbetalningen. Antalet platser är begränsat till max 18 och det är först till kvarn som gäller. Tidigare intresseanmälan gäller inte så man måste anmäla sig igen om man vill vara med. Sista anmälningsdag är fredag 12 oktober (om det finns plats kvar då). Vi funderar också på att besöka Lumber & Karle för en bit mat efteråt till självkostnadspris (var och en beställer det man vill ha). Vi behöver veta hur många som är intresserade av detta så vi kan meddela restaurangen hur många som kommer. Vänligen meddela detta också senast 12 oktober.

Vi träffas utanför strax före 18.30

Mvh Björn

Vägbeskrivning:

Qvänum Mat & Malt på Gategården ligger utmed E20 mellan Skara och Vara.

Om man kommer norrifrån på E20, förbi Skara. Vid Preem i Jung sväng vänster mot Kvänum. I Kvänum svänger ni höger mot Fyrunga. (Avtagsvägen mitt emot Blomsteraffären) Fortsätt drygt 2 km mot Fyrunga tills skylt vänster Qvänum Mat&Malt, Kungsgården. Sväng in här, sen är det första gården på vänster sida. Ladugården syns från Fyrungavägen.

Om man kommer söderifrån på E20, förbi Vara. Vid Dönstorp sväng höger mot Fyrunga, Bjertorp. I Fyrunga sväng vänster mot Kvänum. Efter 4 km skylt till höger Qvänum Mat&Malt, Kungsgården. Sväng in här sen är det första gården på vänster sida.

Om man kommer från Falköping: från väg 47 sväng av höger mot Kvänum 9, Benders. Följ skyltar mot Kvänum. Passera Bjertorp trav, efter 200 m sväng vänster vid gul skylt:Gategården. Håll till höger och följ grusvägen 1,5 km då har ni Gategården på höger sida.

Höstprovning

Ja, då var det klart att höstprovningen blir fredagen den 28 september kl 18.30 i Midgårds lokal på Skaraborgsgatan 18B. Som vanligt är man välkommen en stund innan om man vill ta sig en öl. Priset denna gång landar på 225 skr och för det får man:

 • Toast Skagen med handskalade räkor, serveras med vitlöksbröd (för de som inte tycker om skaldjur finns det ett vegetariskt alternativ)
 1. Glenfiddich Caoran reserve 12 years, buteljerad 2003, 40% (detta är en udda filur som inte finns längre, en peated Glenfiddich!)
 2. BenRiach Sauternes wood 16 years, buteljerad 2007, 46% (ännu en udda filur som inte finns längre, varför berättar jag på provningen)
 3. Oban destillers edition 15 years, buteljerad 2007, 43%
 4.  Clynelish destillers edition 15 years, buteljerad 2007, 46%
 5.  Bunnahabhain 20,5 years, private single cask sherry butt, buteljerad 2011, 54,2%

Självklart finns AWK:s eminenta bar att tillgå efter provningen för de som så önskar

Anmälan är öppen fr o m nu och man anmäler sig via sms (070-2087773) eller mail (bjorn.almersved@hotmail.com)

Betalning kan göras via swisch till numret ovan eller sätta in på klubbens konto som vanligt. Glöm inte att ange ert namn på inbetalningen.

 

Mvh Björn

Ölprovning?

Hej på er,

 

Här kommer en liten intresseförfrågan om att åka med klubben till Qvänum Mat & Malt för en ölprovning samt visning av destilleriet. kanske en bit mat efteråt. Vi funderar på någon fredag i oktober men inget datum är bestämt ännu. Kostnad 325 skr + ev mat. Vi behöver veta hur stort intresset är då ett minimum är 8 personer för en privat provning. Svara gärna med sms eller mail – 070-2087773, bjorn.almersved@hotmail.com

 

Mvh Björn

Information om hösten

Hej på er,

Igår hade vi ett litet avstämningsmöte i kärngruppen angående höstens begivenheter och det vi vill meddela er är följande:

 • Alla medlemmar i kärngruppen belönades med en halv flaska av vår klubbwhisky (för lång och trogen tjänst).
 • Höstprovningen i klubben blir den 28/9 i Midgårds lokal – mer info kommer senare
 • Vi är flera som tänker åka på Örebromässan i år den 24/11 (om ni vill göra oss sällskap)
 • Den öppna provningen kommer att hållas antingen 17/11 eller 1/12 på Jula hotellet – mer info kommer snart
 • Det kommer att erbjudas en julkalender i år också. Nytt för i år är att man bara kan beställa en omgång per medlem, detta då många blev utan efter flera dubbelteckningar i fjol. Mer info kommer senare.
 • Vi har en idé om att besöka Qvänums mat & malt och återkommer med mer info om detta
 • Om det inte rasslar in en massa beställningar snart så kommer det inte att bli något 100-litersfat från Smögen

Ny klubbwhisky

Hej på er i sommarvärmen,
Igår var jag, Peter och Jörgen nere och hälsade på vårt lilla 30-litersfat på Smögen whisky. Den var nu 3,5 år och lovade mycket men den behöver ligga minst ett år till. Den kommer att bli väldigt bra kan vi säga. Det är ju dock bara de som var med nere på kusten sista helgen i augusti det året som kan glädjas över detta så vi funderar på att köpa ett 100-litersfat så att alla medlemmar kan få del av denna goda whisky. Följande fakta gäller:
 • Fatet är ett bourbonfat på 100 liter byggt av Johan Torslund
 • Råspriten ska ligga runt 20 ppm dvs ganska lätt rökig (vår första buteljering därifrån var på över 50 ppm). Detta ger mycket fruktiga toner till whiskyn.
 • Lagringstiden är 6-8 år enligt Pär Caldenby på Smögen whisky
 • Det kommer att ge runt 160 flaskor á 50 cl (allt beroende på hur törstiga änglarna är)
 • Intäckningskostnaden är ca 60.000 skr (fatkostnad, råsprit & lagring)
 • Totalkostnaden per flaska hamnar runt 700 skr (buteljering, skatt, moms, systembolaget, etikett, kork)
 • Klubben har inte 60.000 skr så vi behöver dra in pengar om detta ska kunna genomföras. Vi tar ut 500 skr per flaska man intecknar nu och sedan betalas resten vid leverans.

Det vi behöver veta är hur många flaskor á 50 cl ni vill ha (ingen betalning nu, jag återkommer då jag vet om det blir ett köp). Tanken är att detta ska bli en klubbwhisky. Det är snabba ryck med att svara då jag måste meddela Pär om vi ska ha fatet i denna vecka (annars går vi miste om möjligheten). Obs – anmälan är bindande. Svar skickas till – bjorn.almersved@hotmail.com    eller   070-2087773

M.v.h. Björn Almersved AWK whisky