Highland Park provning tis 10/12

Ja, då var alla detaljer klara för årets öppna provning med AWK Whisky. Tyvärr har vi blivit tvungna att byta bort den mysiga lokalen på Jula hotellet då de inte längre accepterar alkoholutskänkning om inte de själva köper in den (nya regler säger de). Vi kommer aldrig att klara av de kraven fullt ut då fatprover och privatköpta buteljeringar ingår i de flesta av våra provningar. den lokal vi nu ska vara i ligger på Skaraberg och heter Gullklövern. Den ligger mittemot Hemmansvägen 3, alldeles intill Rikets sal. Det finns en stor parkering precis utanför lokalen.

Att provningen hålls en tisdag kväll beror på att vi har fått möjligheten att ta hit Highland Parks mångåriga brand ambassadör, Martin Markvardsen som kommer att hålla i provningen och berätta en hel del historier om Orkney och Highland Park. Då de flesta ska upp och jobba dagen efter så blir det en ren whiskyprovning utan förtäring eller whiskybar denna gång så att vi kan avsluta i tid. Provningen börjar 18.00 och beräknas vara avslutad 20.30. Nedan ser ni var lokalen finns i Skara

De sorter vi kommer att prova under kvällen är:

 • Highland Park Twisted Tatoo 16 years
 • Highland Park Valfather NAS (nyhet)
 • Highland Park American Oak 15 years
 • Highland Park The Light 17 years
 • Highland Park The Dark 17 years
 • Highland Park Ice edition 17 years

Priset landar på 350 skr för medlemmar i AWK Whisky och 450 skr för icke-medlemmar. Självklart kan man bli medlem under kvällen och får då dra av den extra 100-lapp man betalat på medlemsavgiften. Man blir då medlem för resten av året samt hela 2020.

Anmälan sker till

bjorn.almersved@hotmail.com eller 070-2087773

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Highland Park provning tis 10/12

Whiskyresa våren 2020!

Ja, nu var det ett tag sedan sist men till våren ska vi bege oss tillbaka till Skottland. Vi har siktat in oss på den långhelg då Speyside Whiskyfestival äger rum (29/4 – 4/5). Tanken är att vi åker tisdag kväll eller onsdag (beroende på flyg) och hem måndag kväll eller tisdag av samma skäl dvs flygtiderna. Det som är bra är att fredagen är en sk röd dag så den är man ledig ändå.

Tanken är att vi ska bo på Speyside hotell i Grantown on Spey, mitt i hjärtat av Speyside. Vi har en bus med chaufför som tar oss runt och guide när så behövs. Ni kan se på bilderna hur hotellrummen ser ut. Programmet för festivalen släpps i vår så exakt vad som kommer att besökas får vi återkomma med men jag kan lova att det kommer att bli en oförglömlig resa. Vi flyger till Edinburgh och därifrån blir vi antingen upphämtade där eller så tar vi tåget till Aviemore (ca 3 mil från slutdestinationen) och blir upphämtade där. Tanken är att en av dagarna göra en naturutflykt i bergen för de som så vill med en lokal bergs guide. Vill man inte detta stannar man kvar och botaniserar bland pubarna i Grantown on Spey.

Allt är ju inte klart än men så som det ser ut just nu är kostnaderna följande:

 • Flygresa inkl bagage t o r 1500-2000 skr
 • Boende inkl frukost 47,5 pund per person och natt (ca 560 skr med dagens kurs)
 • Ev tågresa ca 750 skr t o r Edinburgh airport – Aviemore
 • Övriga kostnader som tillkommer är ju mat förutom frukost (beror ju på vad man äter), kostnad för guiden, kostnad för buss med cahaufför samt whiskybesöken. De kan vi inte boka förrän i vår och då är det ju lite upp till oss vad vi vill besöka.

I nuläget är vi 8 personer men det finns några platser kvar. Är man inte medlem kan man ju enkelt bli det om ni känner någon som skulle vilja vara med på detta. Vi har inte satt någon deadline i nuläget men det är först till kvarn som gäller så vänta inte för länge med att anmäla er.

Mvh Björn

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Whiskyresa våren 2020!

Div info

Hej på er,
Här kommer en uppdatering om whiskykalendern. I nuläget är 15 platser tecknade och det finns således 8 platser kvar. Nu släpper jag det helt fritt att boka fler än en plats om man t ex vill ge bort en julklapp till någon. Påminner också de som har bokat redan att betala då jag börjat köpa in dyrgriparna. 
Ännu ingen mer info om Highland Park den 10 December men det lutar åt att vi kommer att vara i en av längorna intill Kråks värdshus den här gången. Vi diskuterar också om man kanske skulle skippa maten då det är en tisdag kväll för att kunna sluta i god tid. Vad tycker ni om det?

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Div info

Highland Park 10 December!

Boka in tisdagen den 10 december i almanackan! 


Då går AWK Whiskys årliga öppna provning av stapeln och det här gången får vi fint besök. Det är Highland Parks mångåriga brand ambassadör, Martin Markvardsen som besöker oss och temat blir självklart Highland Park. Mer info kommer löpande men det går bra att anmäla sig redan nu om man vill vara säker på en plats. Kolla med vänner och bekanta och sprid informationen.

Bildresultat för martin markvardsen highland park
Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Highland Park 10 December!

Whiskykalendern 2019


Det har blivit dags att anmäla sig till AWK.s årliga adventskalender. Man anmäler sig och avvaktar besked från mig om man fått  och sedan betalar man in. Precis som i fjol handlar det om 500 skr och för det får man 4 exklusiva småflaskor á 3 cl som är kodade. Varje advent avslöjas innehållet i en flaska på vår hemsida. Det finns totalt 22 kalendrar att slås om så vänta inte – det är först till kvarn som gäller.


Vill också passa på att påminna om vår höstprovning den 13/9

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Whiskykalendern 2019

Whiskyprovning fre 13 september

Ja, då är alla detaljer klara inför whiskyprovningen och det är bara att anmäla sig. priset denna gång landar på 400:- och för det får man:

Kantarellsoppa med konjaksvisp och vitlöksbröd med en öl till, kaffe och kaka

Whiskyn som kommer att provas är:

 1. Box Whisky SAWC nr 1 unpeated bourbon, 60,8%
 2. Box Whisky SAWC nr 2 peated bourbon, 61,1%
 3. Tobermory 10 years, sherry butt, 56,5%
 4. Linkwood 15 years, Gordon & MacPhail, 43%
 5. Eldvatten blended sherry butt 2001, 45,2%
 6. Glen Moray 30 years, SMWS 35.79, 57,7%

Självklart finns vår välsorterade whiskybar med också för den som vill prova ytterligare.

Vi kommer också att informera om en resa jag och Anders gjorde till Skottland i somras och vi har planer på att åka med klubben till våren. Detta kommer vi att ta upp under kvällen.

Varmt välkomna!

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Whiskyprovning fre 13 september

Whiskyprovning fre 13 september

Fredagen den 13 september är det dags för whiskyprovning i Midgårds lokal på skaraborgsgatan 18B kl 18.30. Mer info kommer i helgen men nu har ni ett datum i alla fall.

Mvh Björn

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Whiskyprovning fre 13 september

Wiggersvik 2019

Ja, då var det dags att boka in helgen i Wiggersvik för er som vill följa med. Det blir som vanligt sista helgen i augusti dvs 29/8 – 1/9. Vi får som vanligt bo 3 betala för 2 så många av oss åker redan på torsdagen. Kan man inte det så kommer man på fredagen istället. Detta är en helg tillsammans med familjen och goda vänner. Gemensam mat och dryck blir det som vanligt i lokalen på lördagen. I övrigt hoppas vi ta ett beslut om vår whisky som ligger på Smögen – den är då 4,5 år. Låter detta intressant – hör av er till Wiggersviks camping i Kugshamn och boka en stuga eller en campingplats. Uppge att ni tillhör whiskyklubben för att få erbjudandet om en gratisnatt. Jag hoppas vi ses då –

Mvh Björn

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Wiggersvik 2019

Då var allt klart inför provningen den 10 maj

Priset för provningen blir 400 skr och det går bra att betala in direkt.

Lokalen är som vanligt Midgårds lokal på Skaraborgsgatan 18B och vi börjar provningen 18.30. Vill man komma lite tidigare och ta en mingel-öl så går det bra från 17.30. Förutom whisky så ingår paj + en öl samt kaffe med en liten kaka. Glöm inte att gå in på mattipsets hemsida och kolla vilken paj ni vill ha och meddela mig.

Whiskyn som erbjuds på denna provning är följande:

 • Ardbeg Kelpie 46%
 • Bruichladdich Port Charlotte MC:01 2009 56,3%
 • Bunnahabhain Cruach-Mhona 50%
 • Laphroaig Brodir port wood finish 48%
 • Bowmore Springtide sherry cask 54,9%
 • Bowmore 16 years SMWS sherry butt 56%

Varmt välkomna – Björn

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Då var allt klart inför provningen den 10 maj

Whiskyprovning 10 maj

Vi har nu bestämt att maten på provningen blir paj från mattipset i Skara. Gå gärna in på deras hemsida och titta vad de har för pajer och meddela mig vad ni önskar så ska jag försöka lösa det så att man kan få den paj man helst vill ha. Det går också att få taco paj förutom de som står på hemsidan.

Sista anmälan är måndag 6 Maj

Mvh Björn

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Whiskyprovning 10 maj