Whiskybar!!!

Hej på er,
Imorgon säger prognos 16-17 grader och sol så då kör jag lite whiskybar i trädgården för de som vill/kan.Det är ingen föranmälan men jag är tacksam för om man skickar ett sms om man tänker komma och ungefär när – 0702087773Baren håller öppet mellan 18-22. Jag lägger inte ut prislistan här men det är samma priser som vi brukar ha (om ni förstår vad jag menar)

Varmt välkomna på en dram och lite socialt umgänge utomhus

mvh Björn

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Whiskybar!!!

Whiskybar

Hej på er,
Nu på fredag den 28/5 tänker jag öppna upp AWK Whiskys eminenta whiskybar i min trädgård på Sturegatan 22 i Skara mellan 18-22. Man kan då komma förbi och köpa sig en dram eller ett par av vår whiskybar. Denna gång drar jag inte igång någon grill utan man får ha ätit innan man kommer. Jag ställer fram bord och stolar, glas, pipetter, vatten och lite snacks. Vill man ta med sig någon öl eller annan dricka så går det bra.
Ingen föranmälan behövs utan man kommer bara förbi om man känner för det. Självklart är vi lite väderberoende så kolla här på hemsida torsdag kväll för definitivt besked om det blir av eller inte. 

Mvh Björn

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Whiskybar

Diverse info (om detta konstiga år)

Hej på er kära medlemmar i AWK Whisky,

Ni undrar kanske om klubben har lagt ner eller om ni har blivit bortglömd på något sätt. Jag kan garantera att inget av alternativen är aktuellt. Däremot är det rådande läge vi befinner oss i i vårt land som har skapat en del bekymmer även för oss. Under våren har vi haft två digitala provningar men de flesta av oss kände att det inte var lika roligt som att köra ”live”. Därför har vi bestämt att inte köra några mer digitala online-provningar. Planerna för resten av året ser ut som följer (om det nu inte blir några mer bakslag efter att vaccinationerna har kommit igång).

Under sommaren (juni & juli) kommer jag att vid något/några tillfällen öppna upp vår eminenta whiskybar ute i min trädgård. Då kan man komma förbi och köpa sig något gott och sitta och avnjuta det utomhus. Det kommer då även att finnas en tänd grill att tillgå ifall man vill ta med sig något att grilla. Övrig dryck får man ta med sig själv. Då sådana kvällar är väderberoende så kommer de att påannonseras med ganska kort varsel i mailen och på vår hemsida. Man behöver inte föranmäla ett besök utan man dyker upp om man känner för det.

Sedan är tanken att vi (de som vill) som vanligt träffas på Wiggersviks camping sista helgen i augusti så gå gärna in och boka en stuga eller en campingplats. Om ni uppger att ni tillhör whiskyklubben får ni 3 nätter/betala för 2.

Under hösten hoppas jag att vi kan träffas på provningar på vanligt sätt – då borde alla vara vaccinerade. För att reparera lite av skadan kommer jag att försöka lägga in någon extra provning under hösten. 

M.v.h. Björn Almersved AWK whisky

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Diverse info (om detta konstiga år)

Diverse info

Hej på er,
Här kommer lite blandade småsaker:

 1. Först en liten påminnelse till er som inte hämtat era småflaskor inför provningen på fredag.
 1. Sedan skickar jag med en länk om någon är intresserad av Speysidefestivalens virtual event. Gå in på länken och kolla. 

https://www.spiritofspeyside.com/festivals/virtual/events

 1. Avslutningsvis undrar jag om någon är intresserad av spansk whisky. Min gode vän Magnus i skåner erbjuder oss följande: 

        Liber 2006, 15 years, First fill PX, 60,9%, ca 1250kr per flaska            

Enligt Magnus maffig sötma med russin, choklad och sherry. Gå in och kolla destilleriets hemsida och hör av er så snart ni vet, dock senast 20 mars om ni är intresserade.


M.v.h. Björn Almersved AWK whisky

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Diverse info

Whiskyprovning 2 uppdatering

Ja, då var alla detaljerna klara för AWK:s andra provning 2021. 

 • Provningen hålls med hjälp av ”Zoom” fredagen den 19 Mars kl 18.45 (provningen börjar 19.00).
 • Det är den svenska importören Arcus som står för provningen och den kommer att ledas av Martin Jurhen, Arcus brand ambassador och Daryl Haldene, brand ambassador för Jura och Dalmore.
 • Kostnad för provningen är 230 skr 
 • Det som ska provas är 4 Jura + 4 Dalmore: Jura 10, 18, Seven Wood, Two One Two, Dalmore 12, 18, Cigar Malt Reserve samt Port Wood
 • Småflaskor och underlägg avhämtas hemma hos mig efter överenskommelse.
Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Whiskyprovning 2 uppdatering

Whiskyprovning 2 2021

Godkväll,
Här kommer en liten uppdatering gällande nästa whiskyprovning.Det är nu klart att det blir en digital provning med representanter för Dalmore och Jura fredagen den 19 mars. (Ska bli kul att se hur proffsen gör)Det är tre Dalmore + tre Jura som ingår i provningen och sedan kanske vi lägger yill någon extra om jag hittar något kul.Det som är klart är:


Jura 10 

Jura 18

Jura seven wood

Dalmore 12

Dalmore 18

Dalmore cigar malt reserve 

Sedan kan det kanske bli ytterligare någon så priset är därför inte riktigt klart men landar runt 170-220 skr. Whiskyn hämtas ut hemma hos mig i småflaskor tillsammans med ett underlägg och provningen hålls via zoom.Det går bra att anmäla sig redan nu

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Whiskyprovning 2 2021

Powerpoint Indisk whisky

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Powerpoint Indisk whisky

Filmer om Indisk whisky

Amrut

https://youtu.be/Dqc9V-tWlHU

https://youtu.be/qFyoa0mS5UQ

Paul John

https://youtu.be/nnFEV_VE6WY

https://youtu.be/a8FnBlVFhiU

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Filmer om Indisk whisky

Uppdaterad info provning

Hej på er,
Här kommer en liten uppdatering gällande årets första provning.

 • Provningen kommer att hållasfredagen 12/2 kl 19.00på den digitala plattformen Teams. Det är självklart frivilligt om man vill vara med online eller om man bara vill ha whiskyn. Antingen sitter man själv eller tillsammans med någon som man känner sig trygg med i dessa dagar. Tanken är att det vi dricker samt destillerierna kommer att presenteras och att vi som vanligt har en röstning om kvällens bästa whisky i slutet. Det blir ju svårt att ha några givande diskussioner online så det struntar vi i.
 • Whiskyn som kommer att provas är:
 1. Amrut Peated Indian single malt, 62,8%
 2. Amrut Olorosso sherry, special limited ed, 60%
 3. Amrut ex-rye, special limited ed, 60%
 4. Paul John Classic select cask, 55,2%
 5. Paul John Peated select cask, 55,5%
 • Priset för provningen (whisky + 5 småflaskor) landar på 270 kr

M.v.h. Björn Almersved AWK whisky

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Uppdaterad info provning

Whiskyinfo

Hej på er, 

Hopppas ni fått en bra start på nya året. Det kan ju inte bli sämre än det föregående får vi hoppas i alla fall. Nu har ju vaccinationerna dragit igång . Det har ju varit ett annorlunda år även för AWK Whisky där två av årets provningar fick ställas in. Nu hoppas vi att det ska bli lite mer ”normalt” när alla har blivit vaccinerade men i väntan på det tänkte vi erbjuda en ”online-provning” via Teams. Sedan så kommer de som varit medlemmar under året att få 100 kr rabatt på medlemsavgiften för 2021. Det som gäller är följande: 

 1. De som varit medlemmar under 2020 betalar 150kr i årsavgift för 2010 och de som inte varit det betalar 250kr som vanligt.  
 2. Årets första provning kommer som sagt att ske ”online” via ett program som heter Teams. (sök på Teams i webbläsaren om ni inte redan har det och välj microsofts sida att ladda ner det från. Det är kostnadsfritt. Behöver ni hjälp så här av er eller be någon annan om hjälp. Ni kommer att få hämta småflaskor hemma hos mig och efter överrenskommelse lägger jag ut dem på då angiven plats i trädgården (Coronasäkrat). Datum och exakt innehåll är inte spikat ännu men kommer snart. Jag kan avslöja så pass mycket som att temat är Indisk whisky. Självklart går det bra att anmäla sig redan nu om man vill för även om man inte kan/vill vara med digitalt så kanske man ändå vill ha whiskyn.  

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Whiskyinfo