Ny buteljering

Hej på er,
Här kommer ett erbjudande om att köpa whiskyflaskor från SWF.Jag behöver ha ert svar med namn och antal önskade flaskor senast 10 november. Som vanligt tillämpar de kvotering så det är ingen garanti att man får det antal man önskar. Det kan därför vara smart att beställa någon flaska mer än man tänkt sig

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Whiskyprovning

Ja, då var det dags för höstens första provning och den första på länge där vi tänker att vi ska träffas ”på riktigt”Självklart kommer vi att vidta åtgärder för att säkerställa att vi håller avstånd till varandra – gles placering, bordsbeställning från baren, handsprit tillgängligt etc.Förhoppningsvis är de flesta av oss vaccinerade nu i alla fall.


Temat för provningen blir Tintin och då särskilt den whisky som är kapten Archibald Haddocks favorit. Som vanligt finns vår eminenta whiskybar att tillgå efter provningen. 
Vi kommer att träffas i Midgårds lokal på Skaraborgsgatan i Skara (där vi varit många gånger tidigare)

Tidpunkt för provningen är fredag 1/10 kl 18.30 där man som vanligt kan dyka upp lite tidigare om man vill ta en mingelöl. Kostnad för provning, lokal + mat landar denna gång på 375 kr. Vad får man för den pengen då?

Jo detta:

 • Loch Lomon 15 years
 • Loch Lomond 18 years The Open official spirit
 • Loch Lomond 11 years exclusive cask for Sweden
 • Loch Lomond 14 years Auld Rare limited edition
 • Loch Lomond 30 years 

Kantarellpaj med bröd, sallad och dressing. en öl och kaffe på maten

Om någon avskyr/inte tål kantareller så finns det andra pajer vi kan ordna. Hör av er i så fall så löser vi det

OSA senast tisdag 28/9

Varmt välkomna!

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Whiskyprovning

Whiskybar!!!

Hej på er,
Imorgon säger prognos 16-17 grader och sol så då kör jag lite whiskybar i trädgården för de som vill/kan.Det är ingen föranmälan men jag är tacksam för om man skickar ett sms om man tänker komma och ungefär när – 0702087773Baren håller öppet mellan 18-22. Jag lägger inte ut prislistan här men det är samma priser som vi brukar ha (om ni förstår vad jag menar)

Varmt välkomna på en dram och lite socialt umgänge utomhus

mvh Björn

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Whiskybar!!!

Whiskybar

Hej på er,
Nu på fredag den 28/5 tänker jag öppna upp AWK Whiskys eminenta whiskybar i min trädgård på Sturegatan 22 i Skara mellan 18-22. Man kan då komma förbi och köpa sig en dram eller ett par av vår whiskybar. Denna gång drar jag inte igång någon grill utan man får ha ätit innan man kommer. Jag ställer fram bord och stolar, glas, pipetter, vatten och lite snacks. Vill man ta med sig någon öl eller annan dricka så går det bra.
Ingen föranmälan behövs utan man kommer bara förbi om man känner för det. Självklart är vi lite väderberoende så kolla här på hemsida torsdag kväll för definitivt besked om det blir av eller inte. 

Mvh Björn

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Whiskybar

Diverse info (om detta konstiga år)

Hej på er kära medlemmar i AWK Whisky,

Ni undrar kanske om klubben har lagt ner eller om ni har blivit bortglömd på något sätt. Jag kan garantera att inget av alternativen är aktuellt. Däremot är det rådande läge vi befinner oss i i vårt land som har skapat en del bekymmer även för oss. Under våren har vi haft två digitala provningar men de flesta av oss kände att det inte var lika roligt som att köra ”live”. Därför har vi bestämt att inte köra några mer digitala online-provningar. Planerna för resten av året ser ut som följer (om det nu inte blir några mer bakslag efter att vaccinationerna har kommit igång).

Under sommaren (juni & juli) kommer jag att vid något/några tillfällen öppna upp vår eminenta whiskybar ute i min trädgård. Då kan man komma förbi och köpa sig något gott och sitta och avnjuta det utomhus. Det kommer då även att finnas en tänd grill att tillgå ifall man vill ta med sig något att grilla. Övrig dryck får man ta med sig själv. Då sådana kvällar är väderberoende så kommer de att påannonseras med ganska kort varsel i mailen och på vår hemsida. Man behöver inte föranmäla ett besök utan man dyker upp om man känner för det.

Sedan är tanken att vi (de som vill) som vanligt träffas på Wiggersviks camping sista helgen i augusti så gå gärna in och boka en stuga eller en campingplats. Om ni uppger att ni tillhör whiskyklubben får ni 3 nätter/betala för 2.

Under hösten hoppas jag att vi kan träffas på provningar på vanligt sätt – då borde alla vara vaccinerade. För att reparera lite av skadan kommer jag att försöka lägga in någon extra provning under hösten. 

M.v.h. Björn Almersved AWK whisky

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Diverse info (om detta konstiga år)

Diverse info

Hej på er,
Här kommer lite blandade småsaker:

 1. Först en liten påminnelse till er som inte hämtat era småflaskor inför provningen på fredag.
 1. Sedan skickar jag med en länk om någon är intresserad av Speysidefestivalens virtual event. Gå in på länken och kolla. 

https://www.spiritofspeyside.com/festivals/virtual/events

 1. Avslutningsvis undrar jag om någon är intresserad av spansk whisky. Min gode vän Magnus i skåner erbjuder oss följande: 

        Liber 2006, 15 years, First fill PX, 60,9%, ca 1250kr per flaska            

Enligt Magnus maffig sötma med russin, choklad och sherry. Gå in och kolla destilleriets hemsida och hör av er så snart ni vet, dock senast 20 mars om ni är intresserade.


M.v.h. Björn Almersved AWK whisky

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Diverse info

Whiskyprovning 2 uppdatering

Ja, då var alla detaljerna klara för AWK:s andra provning 2021. 

 • Provningen hålls med hjälp av ”Zoom” fredagen den 19 Mars kl 18.45 (provningen börjar 19.00).
 • Det är den svenska importören Arcus som står för provningen och den kommer att ledas av Martin Jurhen, Arcus brand ambassador och Daryl Haldene, brand ambassador för Jura och Dalmore.
 • Kostnad för provningen är 230 skr 
 • Det som ska provas är 4 Jura + 4 Dalmore: Jura 10, 18, Seven Wood, Two One Two, Dalmore 12, 18, Cigar Malt Reserve samt Port Wood
 • Småflaskor och underlägg avhämtas hemma hos mig efter överenskommelse.
Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Whiskyprovning 2 uppdatering

Whiskyprovning 2 2021

Godkväll,
Här kommer en liten uppdatering gällande nästa whiskyprovning.Det är nu klart att det blir en digital provning med representanter för Dalmore och Jura fredagen den 19 mars. (Ska bli kul att se hur proffsen gör)Det är tre Dalmore + tre Jura som ingår i provningen och sedan kanske vi lägger yill någon extra om jag hittar något kul.Det som är klart är:


Jura 10 

Jura 18

Jura seven wood

Dalmore 12

Dalmore 18

Dalmore cigar malt reserve 

Sedan kan det kanske bli ytterligare någon så priset är därför inte riktigt klart men landar runt 170-220 skr. Whiskyn hämtas ut hemma hos mig i småflaskor tillsammans med ett underlägg och provningen hålls via zoom.Det går bra att anmäla sig redan nu

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Whiskyprovning 2 2021

Powerpoint Indisk whisky

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Powerpoint Indisk whisky

Filmer om Indisk whisky

Amrut

https://youtu.be/Dqc9V-tWlHU

https://youtu.be/qFyoa0mS5UQ

Paul John

https://youtu.be/nnFEV_VE6WY

https://youtu.be/a8FnBlVFhiU

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Filmer om Indisk whisky