Uppdaterad info provning

Hej på er,
Här kommer en liten uppdatering gällande årets första provning.

 • Provningen kommer att hållasfredagen 12/2 kl 19.00på den digitala plattformen Teams. Det är självklart frivilligt om man vill vara med online eller om man bara vill ha whiskyn. Antingen sitter man själv eller tillsammans med någon som man känner sig trygg med i dessa dagar. Tanken är att det vi dricker samt destillerierna kommer att presenteras och att vi som vanligt har en röstning om kvällens bästa whisky i slutet. Det blir ju svårt att ha några givande diskussioner online så det struntar vi i.
 • Whiskyn som kommer att provas är:
 1. Amrut Peated Indian single malt, 62,8%
 2. Amrut Olorosso sherry, special limited ed, 60%
 3. Amrut ex-rye, special limited ed, 60%
 4. Paul John Classic select cask, 55,2%
 5. Paul John Peated select cask, 55,5%
 • Priset för provningen (whisky + 5 småflaskor) landar på 270 kr

M.v.h. Björn Almersved AWK whisky

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Whiskyinfo

Hej på er, 

Hopppas ni fått en bra start på nya året. Det kan ju inte bli sämre än det föregående får vi hoppas i alla fall. Nu har ju vaccinationerna dragit igång . Det har ju varit ett annorlunda år även för AWK Whisky där två av årets provningar fick ställas in. Nu hoppas vi att det ska bli lite mer ”normalt” när alla har blivit vaccinerade men i väntan på det tänkte vi erbjuda en ”online-provning” via Teams. Sedan så kommer de som varit medlemmar under året att få 100 kr rabatt på medlemsavgiften för 2021. Det som gäller är följande: 

 1. De som varit medlemmar under 2020 betalar 150kr i årsavgift för 2010 och de som inte varit det betalar 250kr som vanligt.  
 2. Årets första provning kommer som sagt att ske ”online” via ett program som heter Teams. (sök på Teams i webbläsaren om ni inte redan har det och välj microsofts sida att ladda ner det från. Det är kostnadsfritt. Behöver ni hjälp så här av er eller be någon annan om hjälp. Ni kommer att få hämta småflaskor hemma hos mig och efter överrenskommelse lägger jag ut dem på då angiven plats i trädgården (Coronasäkrat). Datum och exakt innehåll är inte spikat ännu men kommer snart. Jag kan avslöja så pass mycket som att temat är Indisk whisky. Självklart går det bra att anmäla sig redan nu om man vill för även om man inte kan/vill vara med digitalt så kanske man ändå vill ha whiskyn.  

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Kalenderwhisky nr 4

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Kalenderwhisky nr 4

Kalenderwhisky nr 3

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Kalenderwhisky nr 3

Kalenderwhisky nr 2

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Kalenderwhisky nr 2

Info om whisky nr 1

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Info om whisky nr 1

Kalenderwhiskyn nr 1

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Kalenderwhiskyn nr 1

Diverse information

Hej på er,
Det har varit ett minst sagt märkligt år som jag och många med mig helst vill lägga bakom oss så fort som möjligt. Världen är upp-och-ner! Jag själv har precis börjat arbeta igen efter att ha varit sjuk i 4 veckor pga av Covid19. Här nedan följer lite blandad info som rör resten av året för AWK Whisky.

 • Glöm inte att anmäla er om ni är intresserade av SWF:s nästa butljering  (se tidigare mail från mig). Observera att det denna gång blir flaskor på 50 cl. 
 • Den årliga öppna provningen som brukar ligga i slutet på november ställs tyvärr in pga det rådande läget i samhället. 
 • De som betalat in årsavgift för 2020 kommer att få 100 kr rabatt på årsavgiften för 2021. Detta gäller då endast de som betalat avgiften för 2020 och anledningen är att vi fått ställa in två event i år.
 • Under nästa vecka kommer jag att hälla upp whisky-kalendern och fr o m den 30/10 finns den att avhämta hemma hos mig.  

AWK Whisky räknar med att komma tillbaka starkt nästa år med bra provningar. Det finns flera idéer som ligger i pipelinen och väntar. Jag hoppas att ni alla har förståelse för vårt beslut och att väntan på att återgå till ett mer normalt liv snart är över.

M.v.h. Björn Almersved AWK whisky

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Diverse information

Whiskyprovning uppdaterad

Hej på er,

Lite uppdaterad information om nästa whiskyprovning:

Var:    Brunsbo gästgiveri & biskopsgård (i deras stora växthus så vi kan sitta           Coronasäkert med avstånd imellan oss)

När:   18.30 till ca 23.00 

Pris:   400 skr


Whiskyn som kommer att provas är:
– Old Pulteney 19 years, Connoisseurs Choice 1998, first fill bourbon barrels, 46%  – Blair Athol 20 years, Connoisseurs Choice 1997, refill American hogshead, 54,5%  – Strathmill 13 years, Connoisseurs Choice 2004, refill bourbon barrel, 46%  – Dailuaine 19 years, Connoisseurs Choice 1998, refill American hogshead, 46%  – Braeval 20 years, Connoisseurs Choice 1998, refill American hogshead, 59%

M.v.h. Björn Almersved AWK whisky

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Whiskyprovning uppdaterad

Whiskyprovning fre 18 september

Hej på er,
Jag har förstått att många saknat våra whiskyprovningar så därför tänker jag nu åtgärda det. Boka in fredagen den 18 september i almanackan – då blir det whiskyprovning och en liten matbit på Brunsbo Gästgiveri och biskopsgård (ligger ca 3,5 km utanför Skara mot Axvall). 
Vi kommer att sitta varannan plats (med tanke på Corona) i deras stora växthus som man också kan öppna upp så det blir luftigt. Vi kommer också att få maten dit ut. Jag kommer att lägga upp bilder på hemsidan så ni kan se hur det ser ut.

Det är i nuläget inte klart exakt vad det blir för mat men det återkommer jag med. Det jag behöver veta i nuläget är om någon har några matallergier eller andra preferenser. Dryck till maten får man köpa själv av restaurangen. 

Whiskyn kommer att bli 5 st ur Connoisseurs Choice serien från Gordon & MacPhail (mer info kommer senare). Självklart har vi med oss vår eminenta whiskybar också. Det går bra att anmäla sig redan nu. Sista anmälningsdag är mån 14 september.

M.v.h. Björn Almersved AWK whisky

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Whiskyprovning fre 18 september